tisdag 8 april 2014

Divergent


"Divergent" är skriven av Veronica Roth.
Den här boken handlar om rädsla, eller det är i alla fall vad jag tycker att boken handlar om. Samhället är uppbyggt i fem falanger; De ärliga, De tappra, De osjälviska, De lärda och De fridfulla. Vid 16-års ålder genomgår Tris ett lämplighetstest för att bestämma vilken falang hon är bäst lämpad för, utifrån resultatet måste hon sedan välja vilken falang hon vill tillhöra. Men resultatet är inte så enkelt för Tris, det pekar nämligen åt tre olika håll - hon är divergent. Valet står då mellan att stanna kvar hos sin familj i De osjälviska eller lämna de och vara den hon innerst inne är.
Valet förvånar henne och under De tappras initieringsfas tvingas hon utkämpa strider mot sina medkandidater för att bli en av de 10 som får bli medlem av De tappra. Under extrema fysiska och psykiska prövningar måste hon avgöra vad hon känner för den mystiske instruktören Four.

Jag tycker att boken är riktigt bra, ganska lik Hungerspelen i sin utformning. Den är gripande och hur Veronica Roth beskriver rädsla är fängslande. Så mycket mer finns det inte att säga om boken mer än att jag tycker den är underbar! ^^ 5/5 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar